Начало / Култура / Кметът на Плевен ще се поклони пред големия акад. Светлин Русев

Кметът на Плевен ще се поклони пред големия акад. Светлин Русев

Кметът Георг Спартански ще е част от голямата група от Плевен  от колеги и приятели на акад. Светлин Русев, която ще замине за поклонението в София пред тленните останки на големия творец.

„Академик Светлин Русев е от хората които остават в културната и обществено-политическата история на България. Той беше човек с принципи, които отстояваше и казваше нещата такива, каквито ги виждаше. Това е привилегия на единици да казват  това, което мислят и да правят това, което правят. Светлин беше един от тях”, това каза днес плевенският кмет по повод кончината на нашия съгражданин.  Вярвам, че той ще остане в паметта на българите с многото дела, които е  направил, с изклчителния дарителски жест към Плевен, с културното наследство, което ни остави, с името, което изгради и със световния отзвук от това име, подчерта Спартански.

Поклонението пред Светлин Русев ще е на 30 май, от 12 часа в Националната галерия „Квадрат 500” в София. В 8.30 часа от паркинга на Община Плевен ще тръгне 52-местен автобус, за хора на изкуството от Плевен, които искат да се простят със своя колега и приятел Светлин Русев.

Прочетете също:

Кметът на Буковлък се нуждае от преливане на кръвна плазма

Дългогодишният кмет на село Буковлък – Росен Росанов, се нуждае спешно от преливане на кръвна ...