Акценти
Начало / Общество / Кметът на Левски ориса първото бебе за 2018 г.  на  община Левски

Кметът на Левски ориса първото бебе за 2018 г.  на  община Левски

Кметът на Община Левски Любка Александрова ориса първото бебе от  община Левски за 2018 г.и  поздрави акушер-гинеколозите в Родилно отделение на „МБАЛ –Левски”  по случай денят на родилната помощ 21 януари .

Малката Милена е първо дете на двадесетгодишната Анета  Атанасова и Калин Киров от с.Обнова. Тя идва на този сват на 11 януари с помощта на екипа на д-р Петков, завеждащ на Родилно отделение.

С добре дошла на този свят, приветства топло малката госпожица кметът на общината Любка Александрова. Тя пожела щастливо и безгрижно детство на малката Милена  и да порасне една прекрасна, истинска българка.

По традиция младото семейство получи и подаръци от общината, сред които и спестовен  влог.

С благодарност за всеотдайния труд в името на живота Любка Александрова поздрави акушер –гинеколозите, които „съпътстват хората в най –големия им страх и най-голямото им щастие”. Тя пожела от сърце свещената им професия да  носи радост, да са щастливи и обнадеждени и хубав знак за това са усмивките  на всички в този ден.

През 2017 г. в МБАЛ – Левски са родени 94 бебета , с  25 повече от предходната година. От началото на годината новородените са три.

За празника на акушерите НЧ „Г.Парцалев-1901” и Община Левски бяха подготвили емоционална програма. По стара българска традиция, с вода от окичено със здравец котле  ритуално бяха измити ръцете на акушер-гинеколога на болницата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...