Начало / Общество / Кметът на Гулянци  благодари на премиера за взетите мерките в борбата срещу комарите

Кметът на Гулянци  благодари на премиера за взетите мерките в борбата срещу комарите

След като днес стана ясно, че държавата взима спешни мерки за пръскане срещу комари с авиотехника по цялото поречие на Дунав, кметът на община Гулянци Лъчезар Яков благодари на министър-председателя Бойко Борисов и Министерски съвет за бързата реакция и предприетите действия за решаването на наболелия проблем.

Кметът и Общинска администрация Гулянци имат пълна готовност да окажат адекватно и бързо съдействие при подготовката и извършването на третирането.

На правителствено заседание днес министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил спешни мерки във връзка с проблема с масовата популация на комари край река Дунав.

След заседанието министър Танева е съобщила, че средствата са в размер на 2 милиона лева и пръскането ще бъде извършено със самолет по цялото поречие. „Правим възможно най-спешната организация. До края на деня директорите на областните дирекции на БАБХ по съответните области следва да представят териториите и площите, които да бъдат третирани. А след като се направи необходимата процедура по възлагането на това пръскане със самолети, ще бъде направена и организация за времето, часовите зони и териториите, които ще бъдат третирани, така че да опазим пчелите и всичко, което би се засегнало.”- обяснила е още министър Танева пред журналисти. По думите ѝ пръскането трябва да стартира до няколко дни.

Прочетете също:

Нови ограничителни мерки в Плевен в сила от утре

Извънредно заседание на областен кризисен щаб за борба с COVID-19 се проведе днес, на което ...