Начало / Общество / Клетва ще положи 76-я випуск на ВВВУ „Георги Бенковски”

Клетва ще положи 76-я випуск на ВВВУ „Георги Бенковски”

На 30 септември 2022 г. новоприетите курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“ ще положат военна клетва. 48 курсанти, от които 9 жени  от „Випуск 2026“ и „Випуск 2027“ формират 76-я випуск в историята на авиационната ни Алма матер.

В специализация „Летец- пилот“ са приети 21 младежи и 5 девойки. В останалите инженерни специализации: „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати“, „Авиационно въоръжение“, „Комуникационни, информационни и навигационни системи“ са приети 20 курсанта, от които 4 жени.

В присъствието на представители на министерство на отбраната , командването на ВВС и авиационните бази, общинската администрация, партньорски организации, военно-родолюбивите организации, родители и близки,  курсантите ще изрекат заветните слова „Заклех се!“ и ще целунат знамето на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Поради повишения интерес към военната професия с Решение № 681 от 21 септември 2022 година на Министерския съвет са обявени допълнителни места за прием на граждански лица за обучение като курсанти във Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“, за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в професионално направление „Военно дело“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ за учебната 2022/2023 година.  Допълнителен брой места са отпуснати по четирите специализации, както и разкриване на специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели“.

Курсантите от допълнителния прием ще положат военна клетва след приемането си.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...