Начало / Образование / Кандидатстудентските изпити за Медицина и Фармация в Медицински университет – Плевен ще са присъствени

Кандидатстудентските изпити за Медицина и Фармация в Медицински университет – Плевен ще са присъствени

На онлайн заседание на Академичния съвет на Медицински университет – Плевен е взелонлайн да се проведат единствено предварителни кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности. Определени са две дати за провеждането им – 9 май и 16 май. Общо 92 кандидат-студенти са заявили желание да се включат в тях.

Следвайки препоръките на Министерството на образованието и науката, висшето училище е взело решение за провеждане на присъствени кандидатстудентски изпити за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“. За тези изпити са определени нови дати за явяване – изпитът по биология ще се проведе на 07 юли, а този по химия – на 10 юли. Кандидат-студентите, подали заявления за предварителните изпити за тези специалности, автоматично се пренасочват за участие в редовната сесия. Тези кандидати следва да добавят в профилите си копие на дипломата си. Таксите, платени за явяване на предварителната сесия, са валидни за редовната сесия. Кандидат-студентите, които не са се регистрирали за участие в изпити до този момент, подават заявления, като прикачват копия на дипломата и документ за платена такса в модула за кандидат-студенти в Информационната система на МУ-Плевен. Срокът за подаване на документи онлайн е 20 юни – 03 юли 2020 г.

Предварителните кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности на Медицински университет – Плевен се проведоха изнесено през февруари и март в градовете Враца, Монтана, Велико Търново, Видин и Разград, и онлайн през май. Датата за явяване на редовния кандидатстудентски изпит по биология за тези специалности се запазва – 21 юли 2020 г. Кандидат-студентите, положили успешно предварителните изпити, подават диплома и заявяват участие в класирането в горепосочения срок. Кандидат-студентите, утвърдени за ранен прием, трябва де се запишат в срок от 20.06. до 03.07.2020 г. Незаписаните в този срок могат да заявят участие в редовната изпитна сесия.

Запазват се сроковете за прием на документи и датите за явяване на изпити за специалностите с прием след завършена степен на висше образование.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...