Акценти
Начало / Култура / Какво предлага културният афиш тази седмица в Плевен

Какво предлага културният афиш тази седмица в Плевен

С премиерен спектакъл на ДКТ „Иван Радоев” тази вечер, 9 ноември, се открива културният афиш в Плевен за седмицата от 9 до 15 ноември. От 19 часа зрителите ще могат да гледат спектакъла „Боряна” по Йордан Йовков на рижисьора Димо Дешев. На 10 ноември, от 19 часа, ще е следващото представление на премиорното заглавие на Драмата.

На 10 ноември, от 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев”  е представянето на новата книга на Спаска Гацева „Да се спънеш в звезда“.

На 12 ноември, четвъртък, за почитателите на изкуствата ще има няколко възможности за среща с него.

От 17 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев” е представянето на романа „Амазонката от Варое“ на Боян Биолчев. Книгата ще представи нейният издател Иван Гранитски.

От 17.30 часа в зала Фоайе на читалище „Съгласие” ще започне плевенската премиера на филма „Хляб и зрелища“ на Джони, Джеки и Чарли и представяне на книгата „А дано, ама надали” на Джони Пенков и Джеки Стоев.

В 19 часа  в зала „Катя Попова” е началото на концерта на Плевенска филхармония с диригент Линус Лернер /САЩ/ и солист цигуларят Санжар Сапаев

На 14 ноември, събота, от 11 часа в ХГ „Дарение Светлин русев” е представянето на поетичната книга на Татяна Михайлова, музикант

 

 

Прочетете също:

Плевен вече в зелената зона по заболеваемост от Ковид-19, къде ще се ходи без маски

Заболеваемостта от Ковид-19 в област Плевен падна под 20 нови случая на 100 000 население ...