Акценти
Начало / Крими / Истински полицейски екшън с преследване и стрелба край село Комарево

Истински полицейски екшън с преследване и стрелба край село Комарево

На 12 август 2020 година около 14.00 часа на път III-118, около 11 км преди село Комарево, община Долна Митрополия, автопатрул установява спрял вдясно по посока на движение лек автомобил „Опел Вектра“, с чужди регистрационни табели.

Виждайки полицейските служители двама мъже се качват в автомобила и с висока скорост потеглят в посока село Подем. При последвалото преследване водачът на автомобила не се подчинява на сигналите на полицейските служители да спре и продължава движението си с висока скорост по средата на пътното платно. Полицейските служители със служебния автомобил настигат „Опел“-а.  Изравняват се с него, като му подават сигнал със стоп палка, за да спре движението си. Водачът рязко усилва скоростта и се опитва да избута служебния автомобил „Шкода“ в ремонтен участък. После нарушителите спират автомобила, а полицейските служители излизат от служебния автомобил. При опит да задържат водача, същият с висока скорост насочва автомобила си към тях и успява да напусне пътното платно. Полицаите произвеждат шестнадесет предупредителни изстрели със стоп патрони в безопасна посока. Въпреки това „Опел“-ът се отправя в посока село Подем, като на разклон за село Божурица навлиза в земен път. Последвалите ги полицейските служители не са успели да задържат нарушителите.

В хода на проведените оперативни действия е установено, че водач на автомобила е 35-годишен от село Дисевица, а пътник – 28-годишен от същото село. Те към момента са в неизвестност.

Сезирана е прокуратурата и работата по случая продължава.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...