Акценти
Начало / Крими / Инфаркт е покосил водача, причинил тежката катастрофа с петима загинали на пътя Плевен-Ловеч

Инфаркт е покосил водача, причинил тежката катастрофа с петима загинали на пътя Плевен-Ловеч

По досъдебното производство водено под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Плевен, за възникнало тежко ПТП на пътя Плевен – Ловеч, към настоящия момент са извършени множество действия по разследването, в това число е изготвена съдебно-медицинска експертиза на  загиналия водач на лекия автомобил „Фолксваген”, станал причина за инцидента.

След направения оглед на тялото, аутопсията и хистологичното изследване експертите са  установили разкъсване на перикарда и сърдечния мускул, т.е. водачът на „Флксваген”-а е претърпял остър миокарден инфаркт, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. Резултатите от изследванията за наличие на алкохол в кръвта и на двамата шофьори са отрицателни. В качеството на свидетели са разпитани редица лица.  Предстои назначаването на автотехническа експертиза, разпити на още свидетели, както и провеждането на редица следствени действия.

Произшествието възникна на 16.07.2022 година, в района на пътен  кантон „Люляците“. При рязко навлизане в насрещната лента за движение, лек автомобил „Фолсваген“ блъска челно лек  автомобил „Голф“. В резултат на удара загинаха петима души, между които две деца и двамата водачи.

Разследването по делото продължава, за да се установят в пълен обем обстоятелствата  довели до възникването на пътното произшествие.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...