Акценти
Начало / Крими / Изправят мъж пред съда в Плевен за държане на наркотици

Изправят мъж пред съда в Плевен за държане на наркотици

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на наркотици, съобщиха от Прокуратурата.

Обвинението срещу М.Б. е за това, че на 10.03.2018 г. в гр. Плевен, държи без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – марихуана, с нетно тегло 34,805 гр., на стойност 208,83 лв.

Наркотиците са открити след получена оперативна информация в сектор „Охранителна полиция“ при 02 РУП – Плевен, че в апартамент в града се съхраняват наркотични вещества. При извършената проверка, първоначално обвиняемият отрекъл да държи в апартамента си забранени от закона вещества и предмети, но след това доброволно завел полицейските служители в стая от жилището, в която имало разпръсната суха зелена тревиста маса и метална кутия с изсушена тревиста маса. В хода на претърсването на останалата част от жилището, в сервизно помещение, в кутия от обувки, са открити три полиетиленови пликчета със суха зелена тревиста маса. Химико – физична експертиза на намерената сухата зелена тревиста установила че е наркотичен коноп /марихуана/.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет ...