Акценти
Начало / Образование / Изложба-базар на ръчно изработени мартеници отварят днес в Медицинския

Изложба-базар на ръчно изработени мартеници отварят днес в Медицинския

Изложба-базар на мартеници, ръчно изработени от студенти съвместно с деца и лица с увреждания по проект ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията”, ще бъде отворена днес в Медицински университет – Плевен. Това е инициатива студентите от специалност „Социални дейности” на Медицинския колеж към Медицински университет-Плевен, която се реализира за поредна година.

В продължение на два дни – 27 и 28 март, от 10 до 14 часа във фоайето на Ректората на висшето училище ще бъдат подредени ръчно изработените мартеници.  Набраните средства от базара ще бъдат използвани за провеждане на трудотерапия.

Чрез инициативата българските студенти запознават новоприетите чуждестранни студенти с уникалната българска традиция, символа и значението на мартеницата. Студентите от Студентски съвет всяка година закичват чуждестранните си колеги в първи курс с ръчно изработени мартеници.

Те са изработени с помощта на настанените в Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за специална образователна подкрепа „П.Р.Славейков”, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Център за психично здраве и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в град Плевен.

 

Прочетете също:

БЧК започна раздаване на хранителни продукти по програма на ЕС

1841 допълнително включени уязвими граждани в област Плевен ще получат пакети с хранителни продукти от ...