Акценти
Начало / Крими / Иззеха чували с насипен тютюн

Иззеха чували с насипен тютюн

Служители на ОД-МВР Плевен проведоха операции за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол, съобщиха от полицията. Иззети са 37.950 кг насипен тютюн.

6.950 кг суха листна маса тютюн откриха и иззеха полицаи от Второ РУ-Плевен на 27 ноември. Проверката е била извършена за времето от 08:00 часа до 17:00 часа в хода на специализирана операция за недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар в Плевен до неизползваема търговска маса служители на сектор „ООР“ са намерили 2 полиетиленови плика с насипен тютюн. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продължат.

На 27 ноември 2018 година около 14:45 часа служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо – РУ при ОД на МВР – Плевен са извършили претърсване в имота на 55-годишна в село Буковлък. На адреса са намерили пет полиетиленови чанти, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло на всичките около 4,5 кг. Непосредствено зад къщата под прозорец са открити три черни полиетиленови чувала с общо тегло на всичките 26,5 кг., съдържащи нарязана листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...