Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / ЗС „Александър Стамболийски” – Плевен с призив за обединение на левите сили за местния вот

ЗС „Александър Стамболийски” – Плевен с призив за обединение на левите сили за местния вот

Призив-декларация към левите сили в Община Плевен за обединяване на предстоящите местни избори беше приета на общо събрание на областната организация на земеделската партия, което се проведе снощи в зала „Катя Попова”. С нея Земеделския съюз призовава левите сили в Община Плевен за обединение на предстоящите местни избори за осъществяване на „социално отговорното, компетентно и целенасочено управление на Община Плевен за мандат 2015 – 2019 година”. Декларацията е изпратена до националното ръководство на БСП и до ръководството на местната структура на левите.

IMG_1449Красимир Атанасов

По време на общото събрание председателят на ЗС „Ал. Стамболийски” – Плевен  Красимир Атанасов, който е и кандидат-кмет на земеделците за предстоящия местен вот, направи отчет за дейността на организацията от нейното възраждане през август 2014 г. и очерта основните задачи в месеците до изборите през октомври тази година. Основните цели са формулирани на база обстоен анализ на ситуацията в региона, която Красимир Атанасов определи като критична и синтезира в 10 точки начините за преодоляване на тежкото положение в общината и областта. Те са насочени към създаване на условия за по-добър, по-спокоен и по-сигурен живот на живеещите в област Плевен, подчерта Атанасов. В този дух е и мотото, под което ще премине кампанията на земеделците в областта – „С чисти ръце, хладен ум и горещо сърце”.

Красимир Атанасов направи и изчерпателен анализ на политическата ситуация в областта и даде прогнози за конфигурацията на новия местен парламент. По думите на Атанасов в новия Общински съвет  сред вероятните участници ще са ГЕРБ, БСП, РБ, АБВ , ЗС, ПП „Солидарност”, а за ДПС смята, че няма да имат значителна роля в местния вот. Но прогнозата му е, че нито една от тези партии няма да успее да постигне мнозинство в ОбС. С най-много съветници ще е ГЕРБ – между 10 и 14, БСП -5-6, РБ – до 9, АБВ- 1-3.

Нашето желание и очакване е в Плевен да имаме 4-5 общински съветници, което ще засили ролята на партията в местния парламент,  каза председателят на ЗС „Ал. Стамболийски” – Спас Панчев, който присъства на общото събрание. Той призова членовете и симпатизантите на земеделската идея да  работят активно за постигане на добри резултати в предстоящите местни избори. В област Плевен ЗС „Ал. Стамболийски” ще се явява самостоятелно, както и в повечето общини на страната. Там където ще има коалиции, те ще са единствено с левите сили, заяви Панчев.

IMG_1458ЗС-членски карти

Той връчи членски карти на осем новоприети членове на плевенската организация.

С призив за отговорна работа за постигане на добри резултати на изборите се обърна и областният председател на организацията Янош Донев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...