Начало / Общество / За извънредно заседание се събира днес Общинският съвет на Плевен

За извънредно заседание се събира днес Общинският съвет на Плевен

Една единствена точка е включена в днешното заседание на Общинския съвет – преразглеждане на Решение №035 от 19.12.2019 г. на Общинския съвет. То беше върнато за ново обсъждане от областния управител на Област Плевен.

С това решение съветниците измениха свое предходно решение, взето в края на 2018 г. за поемане
на дългосрочен дълг под формата на кредит от „Регионален фонд за градско развитие“ АД – Мениджър на финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България“, част от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, за осигуряване на допълнителни финансови средства от Бюджета на Община Плевен, под формата на собствен принос.

Мотивът на областния управител Мирослав Петров да върне за ново обсъждане в Общинския съвет на въпросното решение е, че има „нарушение на административно-производствените правила при неговото приемане”. Като в подробните обяснения е посочено, че решението е взето без да бъдат подложени на обществено обсъждане променените обстоятелства около осигуряването на необходимите средства за ремонт на площад „Свободата” и пешеходната зона до площад „Стефан Стамболов”, и реконструкция на Автогара Плевен. С това е нарушена процедурата по чл.15, ал. 1 от ЗОД, което води до незаконосъобразност на взетото от Общинския съвет решение, се посочва в мотива на областния управител.

Заседанието започва както обичайно в 9 часа в зала „Гена Димитрова”.

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...