Начало / Крими / За два дни два сигнала за кражба на релси край Ясен

За два дни два сигнала за кражба на релси край Ясен

В събота и неделя охраната на завод „Марица-ойл” в село Ясен е подала сигнали в полицията, че неизвестни лица демонтират релси от жп линията, прилежаща към завода. Първият сигнал е подаден около 13.10 часа на 26 май във Второ РУП-Плевен,съобщават от пресцентъра на ОД „Полиция” – Плевен. На място са изпратени служители от Второ РУП-Плевен, които на място залавят 4 лица – двама мъже на 30 и 29 години и две жени на 23 и 19 години. Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са 8 броя метални планки, един тръбен ключ и кирка

На 27 май около 12 ч. охраната на завода отново подава сигнал, този път на тел. 112,  че набезите на крадците продължават. Пристигналите на място служители на Второ РУП-Плевен, заловили две жени на 37 и 27 години. Иззети са 4 броя метални планки, гаечен  ключ,  32 броя спираловидни болтове и 10 броя стегателни плочки.

Нанесените щети  са в процес на установяване. За двата случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Образувано е бързо производство.

Прочетете също:

Перничанин е със счупен нос след сбиване в Плевен

На 16 април 2022 година в 03:40 часа в полицията в Плевен е получен сигнал ...