Начало / Образование / Започва ремонт на Гимназията по земеделие в Кнежа

Започва ремонт на Гимназията по земеделие в Кнежа

Професионалната гимназия по земеделие в Кнежа ще бъде основно ремонтирана по проект „Подобряване на образователната среда и осигуряване на равен достъп до качествено професионално обучение в ПГЗ „Стефан Цанов” – гр. Кнежа”. Проектът се осъществява по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се финансира от Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент по проекта е Община Кнежа. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 1 299 678,27 лв. с ДДС.

По проект е предвиден ремонт на сградата, който включва топло- и хидроизолация на покрива, топлинно изолиране външните стени, ще бъде подменена дървената дограма и металните витрини с ПВЦ дограма. Осветлението в сградата ще бъде подменено и изпълнено с енергоспестяващи тела. Ще се изгради инсталация от соларни панели за подготовка на гореща вода. Освен това ще се реконструира отоплителната инсталация. Ще бъде направен основен ремонт на санитарните възли в сградата и възстановяване на неработещите.

Отвън ще бъде подобрено отводняването около сградата. Ще бъде изпълнена и хидроизолация по периферията на сградата. Около нея ще се ремонтира тротоарната настилка и ще се обособят места за сядане и почивка.

В осем от учебните кабинети ще бъде създадена система за интерактивно обучение. Ще се достави и мебелно обзавеждане, с което ще се създаде повече уют и функционалност на вътрешното пространство в сградата.

Изпълнението на този проект е много полезен ход за съхраняването на нашите добри традиции и опит в осъществяването на качествено професионално образование в Община Кнежа, каза кметът на Кнежа Илийчо Лачовски при встъпителната пресконференция за началото на проекта.

 

Прочетете също:

Оставиха в ареста двамата обвиняеми за убийството в Кнежа

Състав на Окръжен съд – Плевен наложи днес на двамата обвиняеми за убийството на шестнадесетгодишния ...