Акценти
Начало / Крими / Задържаха четирима за притежание на наркотици

Задържаха четирима за притежание на наркотици

На 5 декември 2019 година около 12.00 часа в град Червен бряг е извършена проверка в дома на 25-годишен, съобщи МВР-Плевен. В хода на процесуалното действие в жилището са намерени 13 полиетиленови пликчета с размери 4,5 х 3 см., съдържащи суха, зелена, тревиста маса. По данни на 25-годишния веществото е марихуана. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 5 декември 2019 година в град Никопол е проведена специализирана полицейска операция, казаха униформените. Около 15:30 часа на ферибот полицейски служители извършват проверка на „Опел Вектра“. В автомобила са установени 31-годишен, 18-годишен и 20-годишен, жители на крайдунавския град. 20-годишният слиза от „Опел“-а и изхвърля на плаца на пристанището бяла хартиена топка. При извършения оглед на местопроизшествието от разследващ полицай в хартиената салфетка се установиха 9 полиетиленови самозалепващи се пликчета с размери 6х4 см., съдържащи суха, зелена, тревиста маса. Веществото е иззето за лабораторна обработка. Трите лица са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Никопол. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...