Акценти
Начало / Крими / Задържаха трима за незаконно притежаване на наркотици

Задържаха трима за незаконно притежаване на наркотици

На 11 март 2020 година около 12:40 часа на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Левски е задържан 27-годишен, съобщиш МВР-Плевен.  При извършен личен обиск в него е намерено  хартиено пликче /тип писмо/ с размери 3х3 см. с бяло прахообразно вещество. По данни на 27-годишния веществото е метаамфетамин. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Притежателят на наркотика е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По образуваното бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 11 март 2020 година около 15:20 часа в град Левски на улица „Гео Милев“ при обиск на 32-годишен е установено хартиено пликче с размери 4х4 см. с бяло прахообразно вещество, уточниха униформените. По данни на притежателя веществото е метаамфетамин. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 11 март 2020 година в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. На 10 март около 21.45 часа в плевенския квартал „Дружба“ е проверен 22-годишен. Той доброволно е предал саморъчно свита цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана, казаха органите на реда. Предстои назначаване на физико – химична експертиза на веществото. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...