Акценти
Начало / Крими / Задържаха под стража четирима за убийството на жена в Божурица

Задържаха под стража четирима за убийството на жена в Божурица

Четирима, задържани за въоръжено нахлуване и сбиване в село Божурица, завършило със смъртта на 49-годишна жена и трима ранени, са с наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Решението е на Окръжен съд – Плевен след разгледани искания на Окръжна прокуратура – Плевен, съобщиха от Пресцентъра на Прокуратурата в Плевен.

След преценка на събраните до този момент доказателства, включващи и показанията на разпитани по случая свидетели, съдът е счел, че и за четиримата обвиняеми е налице обосновано предположение, че са извършители на деянието, за което са обвинени.

Освен това, става дума за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода и с оглед на това и другите налични данни, опасността да се укрият или извършат престъпление е реална, а не хипотетична.

Поради гореизложеното, съставът на Плевенски окръжен съд е уважил исканията на Окръжна прокуратура – Плевен, като е наложил на четиримата постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определенията не са окончателни, същите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес.

На 2 февруари в около 03.00 часа петима са извършили нападение над обитателите в къща в село Божурица. Убили са 49-годишна жена, и са ранили трима – 17-годишен, 25-годишен и 45-годишен.  В резултат на разследването са локализирани и заловени 22-годишен, 13-годишен, 19-годишен, двама 35-годишни, 29-годишен и 40-годишен, местни жители. При претърсвания на адреси в Божурица са открити и иззети нож, метален предмет и множество обекти с биологичен материал. 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...