Начало / Крими / Задържаха непълнолетни, извършили серия домови кражби

Задържаха непълнолетни, извършили серия домови кражби

Плевенските полицаи са задържали двама непълнолетни младежи, автори на серия домови кражби в областния град. Единият от тях е на 16 години, от Русе, а вторият е 17-годишен плевенчанин, с предходни провинения пред закона.

Първият удар двамата направили в нощта на 28 срещу 29 юни. Те срязали комарник на прозорец и проникнали в жилище на ул. „Илия Бешков”, от където откраднати 30 лева и лични документи. Същата нощ влезли в апартамент на улица „Шипка” през отворен прозорец на тераса и задигнали златно колие около 10 грама, сребърно колие и гривна. Друг потърпевш пък съобщил, че за времето от 14.00 до 16.00 часа на 1 юли е срязана мрежа на комарник на жилище на улица „Гренадерска” и е направен опит за кражба на златни и сребърни монети от метална каса.

След проведените оперативни действия служителите на реда стигнали до извършителите. Установено е, че 17-годишният плевенчанин има 24 регистрации за кражби и грабежи, както и че е осъждан цели три пъти. 16-годишният русенец пък има „само” два заявителски материала за кражби. Откраднатите вещи младежите продали в златарски магазин в Плевен.

Непълнолетните са направили пълни самопризнания за извършените престъпления. Уведомен е районен прокурор, а по случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Задържаха мъж, счупил с юмруци стъкло на линейка

На 18 февруари 2021 година около 14. 40 часа  пред медицинско заведение в Плевен 34-годишен ...