Начало / Общество / Задържаха извършител на кражба на златни накити за 8000 лева

Задържаха извършител на кражба на златни накити за 8000 лева

По искане на Районна прокуратура   – Плевен, Районен съд –  Плевен  задържа  под стража  Ю.А. на 43 години, извършил кражба на златни накити на стойност 8 000 лв. от дом в Плевен.

Сигналът за кражбата е подаден на 14 януари 2022 година от потърпевшата С.К. В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването е установен извършителят на деянието –  на Ю.А. на 43 години. Същият е многократно осъждан. Отнетите вещи са открити в заложна къща, предадени са и след изготвяне на необходимите експертизи по делото предстои връщането им на собственика.

По досъдебното производство Ю.А. е привлечен  като обвиняем за   това, че  чрез използване на техническо средство – ключ, е отнел златни накити на стойност 8000 лева от владението на С.Р.К. от гр. Плевен, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл. 194, ал.1 от НК.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години.

По внесеното искане, Районен съд град Плевен е приел доводите на Районна прокуратура – Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Ю.А. да извърши други престъпления, както и да се укрие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура -Плевен от разследващ полицай.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...