Начало / Крими / Задържаха в Плевен ало-измамник, представящ се за полицай

Задържаха в Плевен ало-измамник, представящ се за полицай

В хода на проведени оперативно – издирвателни мероприятия плевенски полицаи са задържали 21-годишен от село Глогово, общ. Тетевен, които е извършил телефонни измами на възрастни хора в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР Плевен. Издирването му е започнало след сигнал  на 15 юни 2017 година, получен във Второ РУ – Плевен. Подаден е от 85-годишен жител на Плевен, ж.к. „Сторгозия“, който съобщил, че на 14 юни за времето от 09,00 часа до 12,00 часа неизвестен извършител чрез позвънявания на стационарния му телефонен номер се представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници го накарал да изхвърли през терасата на апартамента си сумата от 3 600.

Полицейско разследване е установило, че същият извършител на 15 юни 2017 година за времето от 14,00 часа до 16,00 часа чрез позвънявания на стационарния телефон на 87-годишна плевенчанка се представил за полицейски служител и по същата схема – за залавяне на телефонни измамници я накарал да изхвърли през терасата на жилището си сумата от 3 400 /три хиляди и четиристотин/ лева.

21-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал. І от НК. Разпитан е пред съдия в Районен съд – Плевен. Признава вината си като дава подробни обяснения. По случая са работили служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ – ОД на МВР – Плевен и служители на Второ РУ – Плевен под ръководството на прокурор от РП – Плевен.

Прочетете също:

Поздрав на Мартин Митев за 24 май

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ХОРА НА ЗНАНИЕТО, ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА, СКЪПИ ПЛЕВЕНЧАНИ, На 24 май отбелязваме един ...