Акценти
Начало / Крими / Задържан е мъж, шофирал пиян и причинил катастрофа в Плевенско със загинал

Задържан е мъж, шофирал пиян и причинил катастрофа в Плевенско със загинал

Окръжна прокуратура – Плевен привлече към наказателна отговорност А.Т., на 33 години,  за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт на 82-годишна жена. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в Окръжен съд –Плевен  за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По делото е установено, че на 04.11.2022 година, А.Т., като водач на лек автомобил „Нисан Терано“, на четвъртокласен път PVN 3081, между град Червен бряг и село Девенци, обл. Плевенска, около 22,00 часа, нарушил правилата за движение и ударил правилно движещ се лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 53-годишен мъж. Вследствие на удара на място е починала 82-годишна жена – пътничка на задна дясна седалка в лекия автомобил „Мерцедес“. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества. Установено е, че шофьорът на лекия автомобил  „Нисан Терано“ е с наличие на алкохол в кръвта 2,52 на хиляда  и е управлява МПС след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. Направените проби за наличие на алкохол и наркотични вещества на водача на лекия автомобил „Мерцедес“ са отрицателни.

А.Т. е осъждан и е извършил ПТП-то в изпитателен срок по наложено му наказание за управление на МПС в пияно състояние.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура – Плевен.

Предстои Окръжен съд – Плевен  да разгледа искането за налагане на А.Т. на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...