Акценти
Начало / Общество / Жителите на Рупци имат нова Здравна служба от днес

Жителите на Рупци имат нова Здравна служба от днес

Нова Здравна служба откриха днес в Рупци, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. Така жителите на селото се поздравиха с една ценна и дълго чакана придобивка. В церемонията по прерязване лентата на новата сграда се включиха депутатът Пламен Тачев, кметът на Общината, председателят на Общинския съвет в Червен бряг, кметът на село Рупци Георги Георгиев и любимата на рупчани лекарка – д-р Занова.

здравна служба Рупци 1
Отец Красимир Лазаров извърши тържествения водосвет и поръси със светена вода всички помещения в Здравната служба, която се намира в самия център на селото и за разлика от предишната сграда, която беше непригодна за достъп за възрастни и трудноподвижни хора, е далеч по-функционална и достъпна. Лекарските кабинети са просторни и светли, чакалнята е уютна и удобна. Разполага и с две санитарни помещения, манипулационна и две помощни помещения.
Рупската Здравна служба е с обща площ близо 70 квадратни метра и има собствена ВиК и електроинсталация. Монтирана е нова климатична система. Общата стойност на обекта е близо 65 хил. лв., средства, заложени в Инвестиционната програма на Община Червен бряг за 2015 година, от целевата субсидия за капиталови разходи.

здравна служба Рупци 2

Прочетете също:

128 абсолвенти на Медицинския в Плевен се дипломират с онлайн промоция                

Факултет „Обществено здраве“ на медицински университет – Плевен ще проведе на 7 април онлайн промоция ...