Начало / Култура / „Женитба“ с Николай Урумов гледаме на плевенска сцена

„Женитба“ с Николай Урумов гледаме на плевенска сцена

„Женитба” на Гогол ще бъде представена на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” в Плевен през юни. Историята за жениха Иван Кузмич, изигран от Николай Урумов, който иска да вземе за жена Агафя Тихоновна, пресъздадена от Дориана Гълъбова, а тя от своя страна се колебае между неколцина други кандидати, е вечна класика.

Тази смешна история, а тя наистина е толкова смешна, както само гениалният Гогол може да я разкаже, искрено ще ви забавлява със заплетените перипетии около една толкова трудна работа, каквато е женитбата: сватовницата шета и събира кандидати, докарва ги до шестима… бъдещата булка се срамува и се колебае кого да избере… кандидатите си съперничат. Важна роля в цялата суетня е отредена на енергичния и хитър Кочкарьов, нещастно женен човек, който много иска да задоми приятеля си.

Между Подкалъосин и Агафя нещата като че ли се нареждат, обаче… Омаломощаващият и пречистващ смях продължава до края и зрителят лесно може да пропусне най-важното: всъщност „Женитба “ на Гогол е една сериозна пиеса, която разказва за неосъществените мечти на хората.

Режисьор на постановката е изпълнителят на главната роля Николай Урумов, а сценографията и костюмите – на Кирил Наумов.

Дебют в ролята на Агафя като актриса прави режисьорката Дориана Гълъбова. Нейни партньори на сцената ще са: Мариета Калъпова, Сергей Константинов, Генадий Николов, Петьо Кръстев, Мариян Стефанов, Цветелина Кирилова, Анелия Стойнова, Киро Крачунов.

Този спектакъл с ярки колоритни образи, с богати декори, пищни костюми, красива музика, пресъздаващ приказната атмосфера на руската зима, плевенчани ще могат да гледат на 22 юни от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен.

Прочетете също:

В ДГ „Надежда” откриха площадка за безопасно движение по пътищата

В двора на детска градина „Надежда” – Плевен, днес официално беше открита площадка, на която ...