Акценти
Начало / Крими / Жена е с опасност за живота след пожар и взрив на газови бутилки в дома й

Жена е с опасност за живота след пожар и взрив на газови бутилки в дома й

79-годишна жена е  пострадала тежко при пожар в дома си в село Гостиля, съобщиха днес от полицията в Плевен. Сигналът за инцидента е подаден на 1 ноември в 13:19 часа. На място са изпратени екипи на ФСМП – Кнежа, РСПБЗН – Кнежа и автопатрул на полицейското управление в Кнежа.

Жената е намерена с обгаряния по цялото тяло и е транспортирана в ЦСМП – Плевен в тежко здравословно състояние, от където е изпратена и настанена за лечение в „Пирогов” – „Клиника по изгарянията”. Жена е с 30% изгаряния и с опасност за живота.

От извършения оглед на местопроизшествието е изяснено, че в следствие на неправилно боравене с открит огън е възникнал пожар в югозападното помещение на къщата, което се използва като кухня и било обитавано от пострадалата. В резултат на възникналия пожар се нагрява отоплителна газова печка и газова бутилка /с вместимост 27 литра/, със следи от обгаряне без деформации и започва изпускане на газ. При контакт с пряк огнеизточник е последвал взрив. В същото помещение е намерена и втора газова бутилка /с вместимост 27 литра/, без следи от обгаряния и деформации, от която също започва изпускане на газ. От взрива е разрушена западната стена на помещението и част от покривната конструкция на къщата. Помещението и тавана са обгорели напълно.

Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Кнежа, като и двете газови бутилки са изнесени и обезопасени. Уведомен е прокурор  при ОП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.
От РДПБЗН – Плевен апелират гражданите, които ползват битови бутилки с газ, да бъдат особено внимателни, тъй като подобни инциденти през есенно – зимния сезон зачестяват.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...