Начало / Последни новини / Еталонът Вихър (Славяново) отстъпи само в класирането

Еталонът Вихър (Славяново) отстъпи само в класирането

Вихър (Славяново) приключи есенния полусезон на Северозападната Трета аматьорска футболна лига на седмо място. С оглед на традициите това е нормално. За тези обаче, които са наясно с действията в клуба въпросната позиция в таблицата си е отстъпление. Така е защото по почти всички аспекти славяновския тим е по-близо до професионалния отколкото до аматьорския футбол. За какво става дума? Първо е важно да се знае, че отбора се издържа с помощта на Община Плевен и от съпрезидентите Венци Бъчев и играещия вратар Светлин Линев. „Благодарение на предложението на общинския съветник Пепо Петков, на което положително откликнаха колегите му от почти всички групи в Общински съвет – Плевен, ФК Вихър (Славяново) продължи съществуването си. Най-големия успех за нашия клуб през този сезон е, че с тази финансова помощ ние успяхме да селектираме 50 деца от Славяново, които ежедневно тренират футбол. Подобно нещо се случва за първи път в града. Нещо повече, вече имаме и два отбора – за деца и юноши младша възраст, които участват в областните първенства. Трети тим от деца пък само води тренировъчен процес, защото са още малки и за тяхната възраст няма първенство“, разказва Линев. За разлика от други клубове тук Линев и Бъчев са осигурили и разпределили финансовите средства до стотинка от началото до края на сезона. Така е избегната спохождащата много отбори финансова криза. Договорени са финансовите параметри с всеки един футболист. За треньор е назначен професионалист, какъвто безспорно е Красимир Бислимов. Той селектира състав – сплав от опит и младост, с който провежда всекидневен тренировъчен процес. Работи се в дългосрочен план, а не за бързи резултати, постигани на магия и с късмет. След изброеното до тук става ясно защо Вихър е желан спаринг за контролни срещи с противници от професионалния футбол – Спартак (Плевен), Дунав (Русе) и ЦСКА (София).

Всичко това всява респект у съперниците в Северозападната Трета лига. Нормално е защото селекцията на Бислимов може да победи всеки от тях без значение къде ще се играе мача. Изброените предимства са жизненоважни за развитието на всеки клуб в тази група и би трябвало да отредят на Вихър място в призовата четворка. Не стана. Причините обяснява самия треньор.

„От състава с който играхме през миналия сезон ни напуснаха трима основни футболисти – Константин Генков, Альоша Илиев и Светлин Златарев. Това нямаше как да не даде негативно отражение. Взехме техни заместници, но трябва време да се адаптират. Освен това имаме доста млади момчета, които са много малък опит или въобще нямат такъв в тази група. Липсата на манталитет и опит води до грешки, а от там и до губене на мачове. Така не успяхме да вземем нито една победа при гостуванията си, въпреки че съперниците не ни превъзхождаха. Но ситуацията не е толкова лоша. Най-важното е, че футболистите ни имат качества. Те не са големи, но момчетата дават максимума от себе си. Въпреки всичко казано има надграждане в тима в сравнение с миналото първенство. Трябва работа в доста аспекти, а щом има желание и дисциплина сигурен съм, че ще постигнем доста повече през пролетта. Доволен съм от класирането. Е, можеше и да сме по-напред …“, коментира Бислимов. Въпреки негативите, за които стана дума няма как да се подмине резултатността на отбора. Вихър е четвъртия тим след Литекс (Ловеч), Кариана (Ерден) и Бдин (Видин) по най-много реализирани голове – 36. Централният нападател Евгени Систов пък е едноличен лидер на групата с 18 попадения.

„Опитваме се да играем съвременен футбол. Във всеки мач излизаме за победа и да покажем приятна за феновете игра. Залагаме на атаката. Стремим се да наложим нашия стил на игра – с трайно владеене на топката, комбинации, които да завършваме с голове. Дори срещу най-силните тръгваме да се надиграваме, а не се барикадираме около нашата врата. Не съм изненадан от първото място при голмайсторите на Евгени Систов. Личи си, че има класа. Натрупаният опит също му помага. Беше футболист на Чавдар /Етрополе/, който по онова време бе сред добрите отбори в Б група. По една или друга причина Систов игра малко в професионалния футбол. Но това се дължи на характер и манталитет. Доволен съм от представянето му, но в нашия тим не разчитаме само един да вкарва. Могат го почти всички. Предстои ни обаче да работим по отстраняване пропуските пред гола, защото създаваме много положения пред противниковата врата, но реализираме само малка част от тях“, категоричен е наставника на Вихър (Славяново).

Голмайстори – есен 2016         

18 – Евгени Систов – Вихър (Славяново);

4 – Калоян Тодоров, Александър Скорчев;

3 – Иван Иванов;

2 – Кунчо Кунчев, Борислав Иванов, Светослав Кръстев;

1 – Мариян Маринов.

Северозападна Трета лига – класиране – есен 2016

 1. Кариана (Ерден)                      11   3    0      40:5     36
 2. Литекс (Ловеч)                         11   2    1      56:5      35
 3. Левски (Левски)                       11   2    1      27:10     35
 4. Севлиево (Севлиево)               9   1    4      33:20      28
 5. Бдин (Видин)                              8   2    4      40:12     26
 6. Павликени (Павликени)          7    2    5      19:14      23
 7. Вихър (Славяново)              6   3   5      36:17      21  
 8. Академик (Свищов)                   5   4    5      15:17     19
 9. Първа атомна (Козлодуй)        4   4    6     21:34      16
 10. Трявна (Трявна)                          4   3    7      17:22     15
 11. Янтра (Габрово)                          4   3    7      14:23     15
 12. Мизия (Кнежа)                            3   5    6     22:36     14
 13. Ком (Берковица)                         2   1   11     12:51      7
 14. Партизан (Червен бряг)            1   2   11      6:41       5
 15. Ювентус (Малчика)                   0   1   13      4:55       1

Прочетете също:

От март билетчето за тролей в Плевен вече ще е 1.50  лв.

Билетът за пътуване в тролейбусния транспорт в Плевен се променя от 1.00 лв. на 1.50 ...