Акценти
Начало / Образование / Екоарт магазин отвориха в ДГ„Слънце” в град Левски

Екоарт магазин отвориха в ДГ„Слънце” в град Левски

Днес в ДГ „Слънце” се проведе открит урок в Подготвителна група „а” за деца на 5 и 6 години  на тема „Екоарт магазин”по призива на Джуниър Ачийвмънт България, тази година всичко да бъде  в зелено.

Детската градина участва всяка година в Световната седмица по предприемачество и показва придобитите  знания и умения  на децата с интересни, полезни и красиви уроци.

Сред гостите на открития урок бяха зам.-кметът  на Община Левски инж.Кольо Домеников, гл.експерт ”Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, кметът на с. Аспарухово Велислав Христов, директори на училища, учители и родители.

Учителките Виолета Видолова и  Катя Ганчева представиха на гостите предварителната подготовка за изработване на стоки за екоарт магазина.  В пет работилници- ателиета децата, с помощта на родителите, изработиха  красиви стоки от природни и отпадъчни материали: икебани за аромотерапия, капани за сънища, антистрес свещници, екобижута  и пана.

Със събраните от продажбата в екоарт магазина средства, децата решиха да купят дръвче и го засадят в двора на детската градина, голяма торта и книга с приказки.

Директорът Наталия Христанова поздрави всички   от свое име и от името на директора на Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева за красиво изработените стоки. Тя връчи сертификат на  група „Палавници”, на  учителките, на бизнес –доброволеца Ивелина Петрова, която за трети път участва в дните по предприемачество и всички родители .

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...