Начало / Крими / Един пострадал и осем задържани след масов бой в Радомирци

Един пострадал и осем задържани след масов бой в Радомирци

На 4 януари 2022 година в 11.35 часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал за сбиване в частен дом в село Радомирци. На място е изпратен автопатрул. Установено е, че е възникнал скандал между две фамилии, който в последствие прераства в масов бой, съобщиха от МВР – Плевен. Пострадал е 47-годишен от селото. Той е посетил ЦСМП – Червен бряг и след извървъшен първоначален преглед е установена разкъсноконтузна рана  на главата, счупена дясна предмишница и травма на гръден кош /без опастност за живота/. Служителите на реда са изяснили, че в къщата на пострадалия са нахлули 53-годишен, 43-годишен, 39-годишен и 34-годишен. Те счупили десет прозореца ПВЦ дограма с различни размери.

На местопрестъплението е извършен оглед, при който са иззети два ножа, вила с четири зъба, вила с два зъба, кирка, гилза 9 мм., брадва, кания за голям нож /мачете/ и други вещи,  съотносими към деянието. Впоследствие са извършени претърсване и изземване в жилището на единия от нападателите – 43-годишния. Оттам обитателка на дома е предала с протокол за доброволно предаване въздушна пушка „SAS“ – калибър 5,5 мм, газ-сигнален пистолет „Зораки“ с три боеприпаси и газ – сигнален пистолет „Валтер“ 9 мм.

Осем от участниците в побоя, са установени и задържани. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.170 от НК, по чл.216 от НК и по чл. 129, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...