Акценти
Начало / Образование / Европейско признание за високото качество на проектната работа в ДГ„Юнско въстание“ – Плевен

Европейско признание за високото качество на проектната работа в ДГ„Юнско въстание“ – Плевен

Детска градина „Юнско въстание“ получи Европейски знак за качество за работата си по eTwinning проект „Proud to be me“. Заради големите възможности на най-голямата платформа за сътрудничество между учителите в Европа – eTwinning, тя е предпочетена за представяне на резултатите по едноименния мащабен Европейски проект по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2, Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики.

Учебното заведение работи по четвърти пореден международен проект, с фокус към интегрирането на иновативни педагогически практики и дигитални инструменти в образованието. Ръководител на проекта е Румяна Кирилова – директор на детската градина, а координатор за България е доц. д-р Теодора Вълова.

Отличието се присъжда в края на първата година от работата по проекта и е в резултат от успешното изпълнение на целите и покриването на критериите за качество на Централното звено за координация по eTwinning, Брюксел. Наградата е европейско признание за качественото образование, което предоставя институцията. Мащабният проект е интегриран в учебната програма, с много интердисциплинарни връзки и силно използване на ИКТ инструменти. Реализира се в партньорство с Великобритания, Италия, Турция и Португалия.

В началото на ноември предстои поредната Транснационална среща, която ще отбележи началото на втората проектна година. Срещата ще се проведе в Турция и е под мотото „Децата на Европа“. В страната-домакин ще се планират дейностите за следващата година. По време на обучителните сесии ще се представят добри практики, подходи и практически примери за използване на цифровите игри. Игровизацията на обучението е образователен инструмент, чрез който ефективно се повишава мотивацията и ангажираността към ученето.

Националните агенции високо оценяват педагогическото и междукултурното сътрудничество, осъществявано в рамките на проекта. То предоставя възможности за споделяне на опит, подобряване на компетенциите, съдейства за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти и генерира положителни и дълготрайни въздействия върху участващите организации.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...