Начало / Образование / ДФСГ „Интелект”- Плевен с  инициатива „Икономист за един ден“

ДФСГ „Интелект”- Плевен с  инициатива „Икономист за един ден“

За поредна година ДФСГ „Интелект” в Плевен отбелязва Деня на финансиста с инициативата „Икономист за един ден”. Ученици от гимназията имаха възможност от близо да се запознаят с дейността на различни държавни и общински институции.

Двама единадесетокласници – Владим Димитров и Никалай Георгиев, станаха преки наблюдатели на работния ден на кмета на Община Плевен Георг Спартански.  Те присъстваха на оперативката, която кметът провежда всяка седмица с шефовете на отдели в Общината.

Трима ученици от гимназията – Николай Симеонов, специалност „Митническа и данъчна администрация“, Кирил Димитров „Икономика и мениджмънт“ и Теодор Колев „Икономическа информатика“, бяха в НАП – Плевен. Денят на бъдещите икономисти и млади мениджъри започна в кабинета на директора на офис на НАП Плевен, където Цветомила Потурлиева в присъствието на ръководителите на всички структурни звена любезно ги посрещна и запозна със структурата на НАП, естеството на работата, водещите ценности и основни приоритети на администрацията.

За да почувстват атмосферата по време на работа, младежите имаха възможност да се запознаят с многобройните услуги, предлагани от НАП. Подадоха искане и получиха персонален идентификационен код, така че в бъдеще да могат да ползват електронните услуги предлагани от НАП. Особен интерес проявиха към естеството на работата с клиенти.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...