Акценти
Начало / Крими / Досъдебни производства за нарушена карантина

Досъдебни производства за нарушена карантина

На 23 април в 10 часа в град Гулянци полицейски служители са установили, че 25-годишна от града е нарушила определения ѝ карантинен срок. Жената е напуснала адреса, посочен от нея в саморъчно попълнена декларация.

На 23 април в село Буковлък са засечени двама – 17-годишен и 53-годишен, които са нарушили мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – т. 6 от Заповед № РД-01-130/17.03.2020 година на министъра на здравеопазването на Република България, свързана с предотвратяване разпространението на вируса Covid-19.

На 25 април 2020 година около 08,00 часа в село Петърница е установено, че 71-годишен от град Плевен, е нарушил правилата за карантина на РЗИ – Плевен, неизпълнил задължението си да не напуска дома си.

На 25 април при проверка е установено, че 33-годишен също е нарушил санитарните и епидемиологични правила, като е напуснал къщата си в село Петърница, където бил поставен под карантина.

Образуваните досъдебни производства са по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Материалите са докладвани в прокуратурата.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...