Акценти
Начало / Общество / Доброволчески лагер откриха днес в град Левски

Доброволчески лагер откриха днес в град Левски

Над 150 са участниците в доброволческия лагер „Смелите мечти оставят следи”, който беше открит днес в град Левски.  Те бяха приветствани от кмета на Община Левски Любка Александрова. „ Аз съм тук и мога да ти  бъда приятел”, каза тя в обръщението си към младежите, като сподели, че това са думи, които е научила от организаторите от СОНИК СТАРТ и те са записани в сърцето й. „Огромно удоволствие е да видиш как парка на гаровия площад се изпълва с добро и мечти, приятелство и прекрасно настроение, с чувство на съпричастност  и обща мечта”, добави още Александрова.

Натюрморт, рисуван от Евгени – приятел, доброволец, талантлив младеж, получи кметът на Левски Любка Александрова като благодарност за доброто домакинство.

Управителят на СОНИК СТАРТ Миглена Маркова- Господинова  благодари  на кмета на Левски и на общинската администрация за подкрепата в името на доброто. По традиция заедно с Любка Александрова те запалиха огъня на приятелството и на доброто .

В продължение на два дни участниците ще преобразят гаровия парк с различни дейности в „работилничките на доброто”. В лагера се включват Центровете за обществена подкрепа в градовете Левски, Карлово, Първомай, Балчик,Драгоман и Червен Бряг: Центровете за настаняване от семеен тип в Левски, Карлово, Първомай, ,Драгоман и Червен Бряг:Дневен център за деца с увреждания в  Карлово; Центровете за социална рехабилитация и интеграция в Левски, Балчик и Карлово; Защитено жилище за лица с умствена изостаналост и Дневен център за деца и младежи с увреждания гр. Червен бряг.

Град  Левски за втори път поема домакинството  на Доброволчески лагер под патронажа на кмета на общината

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...