Начало / Общество / Добра година с богата реколта пожела директорът на ИЛВ – Плевен

Добра година с богата реколта пожела директорът на ИЛВ – Плевен

По стара традиция на 14 февруари в Институтът по лозарство и винарство в Плевен днес отбелязаха  Деня на лозаря Трифон Зарезан. Гости на празника бяха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общинските съветници Дарин Ангелов, Цветомир Генчев, Милчо Илиев и Цветан Антов.

С добре дошли гостите приветства директорът на ИЛВ – Плевен проф. д-р Иван Пачев, който пожела годината да е плодородна и реколтата да е добра. „Искам да поздравя всички приятели на лозата, колегите от Института по лозарство и винарство, да ви пожелая здраве и много успехи във високоотговорната работата. Защото ако няма хубаво грозде, няма да има и хубаво вино“, обърна се към присъстващите проф. д-р Пачев.

Поздрав по повод празника на лозата и виното отправи и председателят на местния парламент Мартин Митев. „Първо искам на всички вас да пожелая да сте здрави и все така добри в работата си. Всички знаем, че хубавото вино се прави с много любов. Но трябва и качествено грозде, а за това разчитаме на вас“, обърна се към специалистите от Института Мартин Митев. Той посочи, че самото съществуване на Института по лозарство и винарство е пореден повод да се чувстваме горди като плевенчани.

Празникът на лозата и виното в Института по лозарство и винарство днес уважиха още зам.-областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов, заместник кметовете на Плевен Милен Яков и Иван Кюлджийски, зам.-председателят на Селскостопанската академия проф. д-р Мая Игнатова, директорът на плевенската пожарна комисар Станислав Атанасов, представители на научни звена  и институти.

Празникът продължи в избата на ИЛВ – Плевен, а за доброто настроение на гостите се погрижиха изпълнители от Северняшкия ансамбъл за народни песни  и танци.

 

Прочетете също:

354 са доказаните случаи на COVID-19 в страната

През последното денонощие са установени 16 нови случаи на заразени с коронавирус. Така общият брой ...