Акценти
Начало / Здравеопазване / Дни на ендокринологията ще се проведат в Плевен

Дни на ендокринологията ще се проведат в Плевен

За дванадесети пореден път  Клиниката по ендокринология към УМБАЛ „Д-р Г. Странски” и под ръководството на доц. Катя Тодорова и Медицински университет – Плевен организират пролетна научна  среща ”Плевенски ендокринологични дни – 2023”.

Тя ще се проведе на  16 и 17 юни 2023 година в зала „Амброаз Паре” – ТЕЛЕЦ, МУ- Плевен.

 Основната тема на научния форум ще бъде „Затлъстяването като здравен проблем”.  В програмата са включени  15 лекционни презентации от видни български лектори – професори, доценти и млади учени, които в рамките на два дни ще разглеждат проблема от различни фокуси: патофизиология, клиника, диагностика, терапия и бъдещи преспективи.

По  традиция ще се обсъждат и други актуални проблеми в областта на ендокринологията, като специално място ще бъде отделено на „горещите” точки в диабетологията и тиреоидологията в насока  за превенция и лечение. Ще се дискутират перспективите на съвременните терапии, в светлината на съвремените препоръки. Обширността на темите предоставя  възможност за по-широк обхват и по-задълбочен подход в  изложенията на лекторите, които са с изключително богат научно-изследователски и клиничен опит.

Идеята е научната среща да спомогне за поддържане и обогатяване на професионалните знания, опит и квалификация на всички участници.

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...