Начало / Култура / Днес в Левски започват Празници на изкуствата – Парцалев`2020

Днес в Левски започват Празници на изкуствата – Парцалев`2020

С поднасяне на цветя пред паметната плоча на Георги Парцалев, в родния му град Левски днес започнаха Празници на изкуствата – Парцалев`2020. Менят се времената, менят се и нравите, но неизменна остава обичта към добрия и щедър човек с отворена за смеха и сълзата душа – Георги Парцалев, споделиха дошлите да почетат актьора.

На 16 юни  преди 95 години в семейството Веска и Иван Парцалеви, в тогавашното с.Левски се ражда детето чудо, защото какво, ако не чудо е пътят на Жоро /както с обич го наричат приятелите в Левски/към голямата сцена, изумителния талант  и човешко обаяние, които остават  в сърцата на всички, познавали Парцалев от сцената или в живота.

Празниците на изкуството в град Левски ще продължат три дни и заради противоепидемичните мерки ще преминат онлайн. Днес от 19 часа е онлайн прожекцията на Самодейния театрален състав при читалище „Георги Парцалев“ – Левски. На 17 юни от 10 часа е онлайн прожекцията на филма „С деца на море“, а от 19 часа ще бъде излъчен филм за Георги Парцалев. На 18 юни от 17.30 часа ще бъде представена изложбата „Текстилно“ на Виляна Миланова. Тя е подредена във фоайето на читалището и може да бъде разгледана във Фейсбук страницата му.

 

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...