Начало / Образование / Децата от  ДГ “Юнско въстание“ в Плевен откриваха чудесата на водата

Децата от  ДГ “Юнско въстание“ в Плевен откриваха чудесата на водата

6-годишните момчета и момичета от група „Слънчо” на ДГ „Юнско въстание” в Плевен днес откриваха чудесата на водата. Нейните различни агрегатни състояния породиха голям интерес у децата. Учителките им бяха подготвили изненади.  Децата сами направиха експерименти /детски фокуси/ за това как  водата се променя и преминава през различните състояния –  течност, лед и пара.

Децата пътешестваха с КАПЧИЦА в „Подземния свят“, към „Небето“, в „Снежното царство“ и към „Морето“. Така любознателните „слънчовци“ разгадаха тайната на водния кръговрат в природата. Те научиха, че са необходими определени условия, за да се случат „Чудесата на водата“. Най-забавното за малките изследователи бе, че успяха  „ да уловят“ парата с капак, да я превърнат в капки и да сами да изработят „вълшебни“ ледени фигури, като вече очакват и нов „фокус“ – образуването на дъга.

Практическото усвояване на знания оставя трайни следи в съзнанието на подрастващите и ги мотивира към откривателство и любознателност – подчертават педагозите от детската градина.

Прочетете също:

Рекорден брой кандидат-студенти за медицина и фармация в Медицински университет – Плевен

Над 1000 кандидат-студенти ще се явят на 5 юли 2022 г. на редовния присъствен изпит ...