Акценти
Начало / Последни новини / Детско състезание по риболов организира Община Гулянци

Детско състезание по риболов организира Община Гулянци

Традиционното детско състезание „Риболовците могат без дрога“ организира на 6 и 7 юли Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетнит при Община Гулянци. Събитието се проведе на водоема в с. Дъбован. В първия ден въдиците хвърлиха децата над 11 години. Шампион за 2022 г. при големите стана Денислав Цанов. Втори на почетната стълбица се нареди Михаил Генов, трети – Янислав Христов.

На 7 юли се проведе състезанието за възрастовата група до 11 години. В този ден и  времето, и настроението бяха чудесни. Някои от децата участваха за първи път, други – със самочувствието на  ветерани. Уловът за всички беше успешен и резултатът неясен до последните минути.

В крайна сметка оспорваното състезание спечели Вивиан Борисова, втори се класира Мартин Пелев, трети – Цветомир Атанасов. Награди за най-малка и най-голяма риба получиха съответно Пламена Пиркова и Явор Бънджев.

Кметът на общината Лъчезар Яков награди участниците и им пожела безгрижно лято.

И в двата дни децата се представиха не само като отлични риболовци, но и като съвестни и отговорни граждани. Те почистиха местата си след приключване на състезанието и пуснаха обратно във водата уловената риба. На тръгване подариха на домакина – Венцислав Попов, сувенир в знак на благодарност за това, че всяка година предоставя водоема в с. Дъбован за състезанието „Риболовците могат без дрога“.

„Провеждаме състезанието „Риболовците могат без дрога“ за трета поредна година”, разказва за инициативата Александър Мичев, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Гулянци – Целта ни е  да пристрастим подрастващите към това хоби, което е несъвместимо с наркотиците, да ги стимулираме да прекарват време сред природата и да я уважават.“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...