Начало / Образование / Десетокласничка от Езиковата втора на национално състезание по немски език

Десетокласничка от Езиковата втора на национално състезание по немски език

Ина Георгиева – десетокласничка в Езиковата гимназия в Плевен, се класира на второ място в ниво В 1 на Националния кръг на състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ.  В него участват повече от 180 ученици от цялата страна с различни нива на владеене на езика. Състезанието включва тестови задачи, свързани с немската граматика и лексика, и създаване на свободен текст по зададена тема.

От плевенската ПГПЧЕ в състезанието взеха участие шест възпитаници от 9 и 10 клас с преподавател Вяра Кънчева. Ина Георгиева (на снимката четвъртата от ляво надясно) се класира втора  със 102.75 точки.

„Докато пътувах за състезанието, въобще не ми бе минало през ума да спечеля някаква награда. Особено когато пристигнах на място и осъзнах с каква силна конкуренция се съревновавам. Едно момиче дори четеше немска книга преди началото на състезанието. А моята единствена цел бе да проверя знанията си по немски език, които съм натрупала досега, по малко по-нестандартен начин от обичайните контролни в училище. За мен бе истинска изненада да науча, че съм на второ място, и съм изключително щастлива, че по този начин не само получавам признание за усилията си, но и вдигам авторитета на моето любимо училище”, споделя Ина.

Прочетете също:

Над 6 700 излекувани от КОВИД-19 са съобщение за изминалото денонощие

За изминалите 24 часа в страната са регистрирани 6728 излекувани от КОВИД-19. Това показват данните ...