Начало / Политика / ДЕН : Прах в очите на протеста!

ДЕН : Прах в очите на протеста!

Поредната инициатива на Борисов за Велико народно събрание и промени в Конституцията е с единствената цел печелене на време на власт и още по-дълбоко затъване в блатото на безплодни и фалшиви парламентарни дискусии. Това заявяват от Достойнството на един народ (ДЕН) в коментар на днешното изявление на премиера Бойко Борисов.

„Солидаризирайки се с политическата позиция на Демократична България за необходимите промени в съдебната система, включително и демонтиране на сталинската прокуратура, и механизма на тяхното осъществяване, ние отново настояване за решителни реформи по деконцентрацията на властта, въвеждане на второ ниво на местно самоуправление и финансова децентрализация. Единствено силни региони и общини ще ни приближат към модерните и проспериращи демокрации. Тези мерки съчетани със смела регионална политика ще доведат до преодоляване на огромните различия в качеството на живот в българските райони“, заявяват от ДЕН.

Единствено незабавни оставки на правителството и главния прокурор и бързи и честни избори са ключът към решаването на тежката морална, политическа и икономическа криза в България, са категорични от гражданското сдружение.

От ДЕН изразяват „своята огромна благодарност и респект към свободните граждани, които ежедневно отстояват правото си на достоен живот в родината“ и заявяват, че ще продължат да участват активно в протестите „с вярата, че за свободата и демокрацията трябва да се воюва всеки ден“.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...