Акценти
Начало / Образование / Ден на професиите проведоха първокласници от НУ „Отец Паисий”- Плевен

Ден на професиите проведоха първокласници от НУ „Отец Паисий”- Плевен

В Световната седмицата на предприемачеството, в първи „В“ клас с класен ръководител Радка Топалска, бе проведен час „Ден на професиите“, посветен на кариерното развитие и избор на професия. За да се запознаят със значението на думата професия, малките първокласници откриваха изучени звуци от думата в картинки на хора с различни професии. По този начин те лесно стигнаха до обяснението, че професията за човека означава той да изпълнява задачите си, а затова е необходимо да учи и да бъде студент.

В часа онлайн като консултанти се включиха родители на децата, като им разказаха за своите професии и отговорности. Така учениците се запознаха по интересен начин с работата на медицинската сестра, инженер-конструктора, фризьора, психолога, служител в офиса на Виваком и на ЧЕЗ.

След това всяко дете представи родословното  дърво на професиите в семейството си и показа собствения си професионален избор, облечено в съответна униформа. Представянето на професията бе допълнено от характерните за упражняването й инструменти. Учениците демонстрираха силна мотивация и старание в професионалните си роли на бъдещи маникюристи, екскурзоводи, полицаи, футболисти, сладкари, програмисти, дизайнери, готвачи, лекари, инженери, пилоти, компютърни дизайнери, учители.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...