Акценти
Начало / Образование / Ден на Еразъм се проведе в ПГ „Алеко Константинов” в Плевен (снимки)

Ден на Еразъм се проведе в ПГ „Алеко Константинов” в Плевен (снимки)

За поредна година Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен се включи в инициативата „Дни на Еразъм”, които по идея на Европейската комисия се провеждат в средата на месец октомври във всички държави по света, с право на участие в Програмата „Еразъм”.

ПГ „Алеко Константинов”  от 2002 г. активно се включва в Програмите на Европейската комисия  и е с богат опит в работата по европейски проекти, което дава успешен старт на възпитаниците на гимназията.

Ентусиазмът, с който учениците се включват в дейностите по проектите, пролича и в днешната инициатива, с която бяха представени някои от последните мобилности от проекта „Усъвършенстване на професионалните умения”.

Много емоционално, с благодарност за възможностите, които програмата „Еразъм +” им е дала, учениците споделиха за преживяното и наученото в Португалия и Испания. Те бяха подготвили кратки видеопрезентации за двете мобилности. Всеки ден беше изпълнен с нови предизвикателства, нови емоции и щастливи моменти, споделиха участници в мобилностите. Те не пропуснаха да изкажат благодарност на менторите, с които са се срещнали в страната домакин и заедно са преминали през това приключение, изпълнено с много щастливи преживявания и научени полезни уроци.

Допълнително настроение внесоха изпълненията на талантливи ученици от гимназията.

Денят на Еразъм в ПГ по туризъм завърши с връчване на сертификати на участниците в проекта. Преди това Камелия Баръмова, ръководител на проекта, благодари на учениците за усърдието, с което са работили и преодолявали трудностите, породени от Ковид пандемията. Оценка за постигнатото е присъдената на училището Акредитация по програмата за кандидатстване в програмния период до 2027 г. „Не забравяйте, че програма „Еразъм” е възможност и не пропускайте да се възползвате от нея”, подчерта Камелия Баръмова.

За Деня на Еразъм момичетата и момчетата от гимназията бяха подредили богата и апетитна трапеза с ястия, характерни за страните, които са имали възможност да посетят по време на мобилностите.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...