Начало / Общество / „Декси Консулт” ЕООД приключи изпълнението на социалния проект с партньор Община Белене

„Декси Консулт” ЕООД приключи изпълнението на социалния проект с партньор Община Белене

На 01.08.2020 г. приключи проекта „Пълноценен живот в общността”. По време на проекта бяха реализирани пет дейности, по които работеше избран мултидисциплинарен екип от специалисти. Продължителността на проекта беше една година.

 По време на изпълнението на проекта бяха извършени следните дейности и  проведени:

 -скрининг с 238 лица потребители с увреждания и техните семейства от Община Белене.

– На 100 лица с увреждания и техните семейства беше оказана  мотивационна и психологическа подкрепа, според тяхната индивидуална потребност

-Проведено беше  обучение за придобиване на познания по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности“ на 100 лица с увреждания и техните семейства.

-Бяха предоставени услуги  в подкрепа за намиране на работа и подобряване на достъпа на заетост на 52 лица с увреждания.

– Бяха организирани информационни срещи с работодатели за възможностите и позитивната роля на обществото за хората с увреждания.

Експертите и специалистите работеха всеотдайно в свои води, проведоха се много консултации: групови и индивидуални срещи на хора с увреждания на територията на Община Белене. Назначените експерти от мултидисциплинарния екип по проект „Пълноценен живот в общността” спазваха стриктно предвидения график за работа с лицата от целевата група.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...