Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Действия на ОДМВР-Плевен за охрана и обезпечаване на реда при провеждането на избори за народни представители

Действия на ОДМВР-Плевен за охрана и обезпечаване на реда при провеждането на избори за народни представители

Във връзка с предстоящите избори на 26 март 2017 година в ОД МВР-Плевен е изготвен план за дейността на структурите звена в дирекцията за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението в периода на подготовка и при произвеждане на изборите.

В Областната дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Щабът поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на област Плевен и с всички организации, имащи отношение към вота. Съвместно с прокуратурата и ДАНС са набелязани конкретни мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот.  Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния процес. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в ОИК и Прокуратурата.

В изпълнение на задачите на МВР в периода на подготовката и провеждането на избори за народни представители в МВР е открита денонощна линия за сигнали от граждани.
На тел.: 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: [email protected] се приемат единствено съобщения, съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

Във връзка с предстоящия вот полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението извършват охранителни обследвания на помещенията и обектите, свързани с подготовката и провеждането на изборите и предизборните мероприятия. Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили при транспортиране на бюлетините.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени или в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети.
При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

 

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...