Акценти
Начало / Култура / Дебютните си стихосбирки представят двама млади поети

Дебютните си стихосбирки представят двама млади поети

Своите дебютни стихосбирки „Нощта е действие“ и „Хълбоци и пеперуди“, с които спечелиха номинации за най-престижната поетична награда в България „Иван Николов“ през 2015 г., ще представят тази вечер в Плевен младите поети Августин Господинов и Рене Карабаш. Срещата с плевенската публика ще се проведе в Кафе – сладкарница „Балкан“ от 19:00 часа.
Рене Карабаш е поетичният псевдоним на Ирена Иванова, родена през 1989 г. в Ловеч. Тя е отличена с първа награда за белетристика на 38-ия Национален студентски литературен конкурс в Шумен през 2015 година. Нейни текстове са публикувани в Литературен вестник, Liternet, Литературен клуб, Открита литература и други. В момента живее в София и завършва магистратура по театрална режисура.
Под псевдонима Августин Господинов своите стихотворения подписва Илиян Любомиров. Той е роден през 1990 г. в София. През 2014 г. печели първи награди на фестивала София: Поетики и на фестивала Alter Native в Пловдив. През 2015 г. става лауреат на 43-тото издание на фестивала за дебютна литература „Южна пролет“ в град Хасково, печели трето място на Славейковата награда в град Трявна, номиниран е и за наградата на литературен клуб „Перото“. Негови стихотворения са публикувани в Литературен вестник, Октрита литература, списание Страница, Liternet, Klaxon Press Journal, Море и други, както и в редица списания за литература във Великобритания, сред които Raceme и Modern Poetry in Translation.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...