Начало / Крими / Двама с марихуана и амфетамин заловени в Плевен

Двама с марихуана и амфетамин заловени в Плевен

Двама плевенчани – на 26 и на 16 години, са предадени на прокурор за притежание на наркотици. 26-годишният е засечен при полицейска проверка, извършена  на 23 октомври, около 00:40 часа на улица в жк „Сторгозия“ в Плевен. У мъжа са намерени 6 полиетиленови пликчета с размери 5 х 5 см., съдържащи жълто на цвят прахообразно вещество, което по данни на младежа е амфетамин.

Другият случай е от 22 октомври, също в жк „Сторгозия”. Около 21 часа при проверка на 16-годишен от Плевен са открити 8 полиетиленови топчета, съдържащи суха, зелена тревиста маса, както и 3 полиетиленови топчета, съдържащи жълто на цвят, прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест във Второ РУ- Плевен, тревистата маса е реагирала на канабис. по данни на непълнолетния прахообразното вещество е амфетамин.

По двата случая е образувано бързо производство и е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура- Плевен, ксъобщават от пресцентъра на МВР Плевен.

Прочетете също:

Провителството ще предложи удължаване на извънредното положение

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението ...