Акценти
Начало / Общество / Двама служители от РДПБЗН – Плевен с отличие от конкурса „Пожарникар на годината“
rbt

Двама служители от РДПБЗН – Плевен с отличие от конкурса „Пожарникар на годината“

За 26-ти път се проведе Националния конкурс „Пожарникар на годината“, в който се отличават най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за изминалата година.
Сред отличените са и  двама служители от РДПБЗН – Плевен.
В раздел „Контролна дейност“ първо място завоюва инспектор Явор Генов – инспектор V ст. в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в РСПБЗН – Плевен при РДПБЗН – Плевен. Инспектор Генов е млад служител, който е завършил висше образование в Академия на МВР през 2013 година и от тогава е назначен в системата на МВР. Той осъществява контролна дейност по пожарна безопасност и защита на населението в част от град Плевен и община Долни Дъбник.
Победител в раздел „Спасителна дейност“ е младши инспектор Орлин Колов – водач на специален автомобил І ст., той  е и пожарникар (водач на подемно-транспортни машини) в група „Пожарогасителна и спасителна дейност” в РСПБЗН – Плевен. По време на 11 годишната си служба в системата на МВР, той се е доказал като служител, на когото може да се разчита по всяко време и за всякаква специфична професионална дейност. Притежава голям опит в сферата на спасяването поради професионалното му занимаване с водолазна дейност, катерене и пещерно дело.  През изминалата година е участвал в ликвидирането на редица високорискови произшествия и е оказал помощ на други служби и организации.
За постигнатите високи професионални резултати и на двамата служители са връчени статуетки от зам. – министъра на МВР и са наградени с „Обявяване на благодарност“ от директора на ГДПБЗН – МВР.

Церемонията по награждаването се е провела на 18 февруари в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...