Начало / Крими / Двама непълнолетни ще се изправят пред съда в Плевен за извършен грабеж

Двама непълнолетни ще се изправят пред съда в Плевен за извършен грабеж

Две 16-годишни момчета са предадени на съда от Районна прокуратура – Плевен, за извършен грабеж на чанта от възрастен мъж, съобщиха от Прокуратурата.

Обвинението срещу Н. А. и Д. М. , които на 19.06.2018 г. в гр. Плевен, отнели мъжка кожена чанта, портфейл, 8 бр. секретни ключа, лекарства и сумата от 800 лв. или вещи на обща стойност 924 лв. от владението на Д.Д.

Обвиняемите били съученици и приятели. На 19.06.2018 г. били на училище, като присъствали само в два от учебните часове. След като напуснали района на учебното заведение, разговаряйки помежду си, решили да отнемат чанта на случаен минувач и така да набавят за себе си парични средства. Докато се движели по ул. „Бяло море“ забелязали възрастен мъж /75 години/, който носел в лявата си ръка кожена чанта.  Обвиняемите се приближили пострадалия от към гърба му и когато се изравнили с него хванал чантата и със сила я изтръгнал от ръцете му, след което избягали.  Малко по-късно извадили от портмонето сумата от 360 лв. и си ги поделили, а чантата с намиращите се в нея вещи захвърлили.

Прочетете също:

Честита Баба Марта!

Днес празнуваме най-българският обичай, запазил се през вековете до наши дни. На Първи март всеки ...