Начало / Здравеопазване / ДБГ: Хаосът с ваксинирането цели изборите да са с ниска активност 

ДБГ: Хаосът с ваксинирането цели изборите да са с ниска активност 

Изпълнителният съвет на ДБГ определи ваксинирането като бавно и хаотично. Повод за позицията е неправомерното ваксиниране на общински съветници в Сандански за сметка на медицински служители и намеренията на правителството да ваксинира само 6% от българите за половин година.
Според партията, скритата цел на Борисов е малък процент от хората да се ваксинират до изборите, с което да се предизвика страх и ниска избирателна активност и победа на ГЕРБ с
корпоративен и организиран вот.

В позицията се посочва още, че е липсва система, която да гарантира, че ваксини ще бъдат поставени единствено на лицата, за които са предназначени. Това ще постави държавата пред проблем след месеци да няма автентичен регистър на ваксинираните лица, когато това ще е от съществена важност за пътуването в чужбина, например.

Българското правителство е „ударило ръчната спирачка“ на ваксинирането, смятат от ДБГ и добълват, че, ако изборите се провалят заради страх породен от бавно ваксиниране и недостатъчни мерки, вината носи изцяло Бойко Борисов.

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...