Начало / Последни новини / Данчо Борисов разби конкуренцията за БПК

Данчо Борисов разби конкуренцията за БПК

Комплект отличия за СКО Север в традиционното състезание по лятно ориентиране за Българската паркова купа. Надпреварата се проведе в три старта на класическа дистанция – първите два кръга в Русе, а последният в Две могили, който чества 50 години от обявяването си за град.

От плевенчани най-силно се представи Данчо Борисов. Той спечели първото място при мъжете до 55 години с общо 65 точки. Най-добър бе вторият му старт, който спечели. Преди това завърши втори, а в третия кръг финишира трети. В крайното класиране изпревари с 4 точки Иван Медарев от Темпо /Варна/. Тук четвърти е съотборникът на Борисов – Иван Димитров.

Близо до победата бе и Мартин Минков. Той се класира на второ място при мъжете до 40 години. С второ, трето и четвърто място събра 56 т. Пред него е само Павлин Димитров от Търговище.

В същата възрастова група, но при жените Янислава Симеонова се окичи с бронзов медал. 2 трети и шесто място и осигуриха 53 т. Повече от нея имат Десислава Димитрова от Трапезица-1954 /Велико Търново/ и Галина Петкова /АЕЦ Козлодуй/.

Прочетете също:

Победи за Здравко Колев и Данчо Борисов в спринта за купа ”Variant 5 days”

Две 1-ви, три 2-ри и едно 3-то място спечели в спринта плевенския клуб СКО Север ...