Начало / Крими / Група за ДДС измами е разкрита в Плевен

Група за ДДС измами е разкрита в Плевен

При специализирана операция на служители на ГДБОП и НАП, под ръководството на Специализираната прокуратура е неутрализирана организирана престъпна група за престъпления срещу данъчната и финансовата систем, действала на територията на Плевен. Операцията е осъществена на 20 октомври т.г., съобщават от пресцентъра на МВР.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2013 до 2015 г., като е нанесла щети на държавния бюджет за поне 150 000 лева от дължим и невнесен ДДС. Групата е била под наблюдението на разследващите органи от началото на 2016 г. При процесуално-следствените действия са извършени претърсвания и изземвания на 10 адреса в Плевен и София. Иззети са 6 компютърни конфигурации, счетоводни документи, фактури и печати на търговски дружества, пълномощни, сертификати на електронни подписи, банкови бордера за теглени суми, пари в брой и други доказателства за престъпната дейност на групата.
Разпитани са три лица, за които има данни за съпричастност към ДДС-измами (едното от които е осъждано), както и свидетели. Предстои анализ на събраните доказателства и повдигане на обвинения.

Прочетете също:

„Топлофикация – Плевен“ ще отчита месечното потребление следващата седмица

„Топлофикация- Плевен“ ЕАД съобщава на своите абонати, че месечното отчитане на изразходваната топлинна енергия за ...